Hjemmelaget fruktnøtt sjokolade

Favoritt sjokoladen, åsso er den så kjapp å smelle sammen. 😀

Smelt kakaomasse og kokosolje på lav varme/vannbad. Bruker 1-2 ss kokosolje per 100g sjokolade. Kokosolje smelter ved 24 grader, så viss du vil at sjokoladen skal holde seg hard i romtemperatur må du bruke lite kokosolje. Men bruk gjerne mer kokosolje også, sjokoladen bør uansett oppbevares i kjøleskap, og kokosolje både smaker godt og gjør godt for kroppen. Det gjer jo sjokoladen også da, spesielt for toppen 😉

Søt den smelta sjokoladen med vanilje stevia, sukrin melis (1ss – 1dl) og yacon sirup (ca 1 ss per 100g) eller eventuelt litt honning. Her må det smakes til, mengden kommer ann på hvor mye sjokolade du lager og hvor søt du vil ha den.

Så blander eg inn rosiner (så mye man vil, jo mer jo søtere), og hakkede hasselnøtter. Eg hakker hasselnøttene i foodprosessoren fordi eg liker best mye og små biter. Ha også i et dryss eller to med salt, det gjør sjokoladen mer spennende.

Ha blandingen i sjokolade former, muffinsformer eller bare dekk en passe stor form med bakepapir og hell i hele blandingen. Da får du en stor plate som du kan skjere opp. Det bruker eg å gjøre, spesielt viss eg vill ha sjokolade asap… dersom det haster kan du sette sjokoladen i fryseren en halvtime, ellers setter du den i kjøleskapet til den har stivnet.

 Såå nytes den 😀

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Hjemmelaget fruktnøtt sjokolade

  1. Rachelle sier:

    Nam, det såg godt ut:) Elske kokos:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s