Reke Kabaret

1,5 kg reker – pill og sett rekene i kjøleskapet til de skal brukes.

Kok kraft av skallet:

Alt rekeskallet

1,5 – 2 L vann

ca 2 ss eplecider eddik

1-2 ts salt – smak til til slutt

Dette kokes 30-40 min uten lokk, sil av skallet.

Tilsett 3 ss gelatin (1 ss per 1/2 L kraft), rør godt slik at alt smelter. Avkjøl krafta.

image

I mens; kok 8 egg, avkjøl.

Kok 1 blomkålhode, oppdelt i buketter + 4 gulerøtter i skiver,  ca 15 min i lett salta vann. Avkjøl i isvann når grønsakene har blitt passe myke.

image

Legg egg, reker og grønsaker lag vis i en form, hell over avkjølt kraft med gelatin. La stivne i kjøleskap, minst 3 – 4 timer.

image

Tilbehør:

Bland et beger seterrømme med et beger stenfrie blå druer – som er delt i to.

image

 

 

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s